25. jun. 2011

Sommergleder!

(Dette er mitt siste innlsag til Budstikka)


”I et landskap, nytt og uten minner,

står et epletre i blomst og skinner.

Epletreet dufter nyskapt sommer.

Her har tiden aldri vært. Den kommer.”

(Inger Hagerup)

I påvente av deilige sommerdager, finnes det små ting å glede seg over. Som mørkerøde jordbær og vaniljeis. Å invitere gode venner en solrik ettermiddag, til sommerlig dekket bord og hjemmelagete godsaker – er alltid koselig!

Pastellfarger passer godt til denne årstiden, og jeg legger gjerne inn noen ekstra detaljer for å skape en romantisk helhet når jeg venter besøk.

Denne gangen har jeg laget hjemmelaget, god, gammeldags vaniljeis på Hellstrøm-vis. Deilig smak, og med norske jordbær som tilbehør kan det ikke bli bedre.

Vaniljeis

Ingredienser:

5 dl melk

2,5 dl kremfløte

200 gram sukker

6 eggeplommer

2 vaniljestenger

Slik gjør du:

Del vaniljestenger på langs og skrap ut frøene. Kok opp melken med vaniljestenger og frø. Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter under lokk. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk og vaniljeblandingen i eggedosisen under omrøring. Ta denne blandingen over i en kasserolle og varm opp til ca 80 grader under omrøring til det tykner. Sil bladningen i en bolle og avkjøl. Kjør i iskremmaskin til den er ferdig.

Oppskriften fant jeg i bladet ”Tara Smak, nr.2”Ser det ikke fristende ut? Min mann fikk iskremmaskin til sin bursdag i fjor, og det er jeg glad for! Ingenting smaker bedre en hjemmelaget is!

Og, som en ekstra detalj – har jeg sydd et romantisk flasketrekk, så ikke grelle plastikkflasker skal ødelegge den sommerlige helheten. Instruksjonene til den fant jeg i boken ”Vårgleder”, av Miriam Morken og Tone Stenkløv.

Takk for at du har fulgt meg og min blogg i denne perioden som lokal blogger i Asker og Bærums Budstikke!

Gode (sommerlige) tanker fra Marte

11 kommentarer:

milli sa...

Mmm dette så lekkert ut! Inviterer du over på kaffe, eller?:)
Håper alt er vel med dere!
Været er iallefall mye bedre enn hos oss, ikke mye til sommer her:/
Ha en kjempefin helg!

Stor klem fra meg

Mona Underdal-Loktu sa...

Denne isen så da unektelig god ut :-) Tusen takk for brodergarnet Marte :-)

Gro sa...

Oi, den isen så veeeldig god ut. Må kanskje prøve den en dag.
Ha en fin helg :o)

RitaK sa...

Så lekkert! Og den isen så jo bare kjempegod ut :-) Har vært veldig travelt med butikken i det siste, men håper å få tid til både kortlaging og andre koslige sysler igjen snart... Ha en fin sommer :-)

Beatemor sa...

Nydelig blogg du har! Og så utrolig mange og lekre kreasjoner :-)

Pia sa...

hvor ser den is lækker ud og så flot pyntet plastflaske, jeg hælder altid vand og sodavand på glaskarafler fordi jeg også synes det ser grimt ud med plasflasker på et flot dækket bord.
Du må have en fantasisk sommerdag.
knus Pia

papirdilla sa...

Dette så lekkert og delikat ut, Marte! Tusen takk for koselige ord i bloggen min:)
Jeg prøver å lage innlegg om settekassa mi, men blogger gir meg ikke lov til å skrive innlegg eller legge inn bilder:( Veldig irriterende!!! Men, ikke så mye jeg får gjort med det. Er litt lei av alt tullet jeg har hatt med blogger i det siste.....
Håper det ordner seg snart.
I mellomtiden får du ha en fortsatt god sommer og kose deg masse. Pass på å nyte solstundene som er innimellom alle regnskurene:)
Stor klem,
Hanne

scar1012 sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
scar1012 sa...

For en nydelig blogg du har :)

Mette sa...

Nam, nam....dette må bare smake helt himmelsk:)) Det er ikke noe som er bedre en hjemmelaget is og med gode norske jordbær til:)Takk for du deler med oss andre!

Delikat og flott trekk på plastflaska, kjemplur ide!

Ønsker deg en riktig god sommer Marte:))

Klem Mette

justrite can sa...

The cake looks so delicious but I never try to make it in any occasions also, Christmas too. I listed your recipe in my cookbook, It will helpful for my birthday party.